KJØPS- OG BRUKSVILKÅR

GENERELT
Disse kjøpsvilkårene gjelder for alt salg fra www.andersensbokhandel.com til forbrukere. Kjøpsvilkårene utgjør sammen med din bestilling, bekreftet gjennom en ordrebekreftelse, det samlede avtalegrunnlaget for kjøpet.Kjøpsvilkårene på www.andersensbokhandel.com er bare tilgjengelig på norsk.

For å kunne kjøpe varer på www.andersensbokhandel.com må du være over 18 år. Er du ikke det, må du få en av dine foresatte til å bestille for deg, eller de bestiller sammen med deg. Kontakt oss hvis du trenger hjelp.

Forbrukerkjøp er blant annet regulert i forbrukerkjøpsloven, angrerettloven, markedsføringsloven, e-handelsloven og kredittkjøpsloven. Følg lenkene til disse lovene, hvis du vil ha mer informasjon om dine rettigheter og plikter ved kjøp. Der det i disse kjøpsvilkårene stilles krav til skriftlighet, er dette oppfylt ved bruk av e-post, tekstmelding til mobiltelefon (SMS).

 

 

 

DEFINISJON AV PARTER
Selger er: ANDERSENS BOKHANDEL, Georgernes Verft 12, 5012 Bergen, Orgnr: 918 304 266, hei@andersensbokhandel.com, telefon: 97 92 21 70, og heretter kalt vi eller oss. ANDERSENS BOKHANDEL er en del av ANDERSENS FORLAG & BOKHANDEL KATARZYNA TYKOCKA.

Kjøper er: den person som er oppgitt som kjøper i bestillingen, heretter benevnt som du, deg, din eller ditt.

 

 

 

BETALING
Her brukes det de to mest sikre, vidt utbredt kjente og brukervennlige betalingsmetodene: Klarna, PayPal og Vipps. All data er kryptert.

For å kunne tilby deg Klarnas betalingsløsninger, kan vi komme til å overføre dine personopplysninger i kassen i form av kontakt- og ordredetaljer til Klarna, for at Klarna skal kunne vurdere hvorvidt du kvalifiserer for deres betalingsløsninger og for å skreddersy disse betalingsløsningene til deg. Dine overførte personopplysninger blir behandlet i tråd med Klarnas egen personvernerklæring.

Ved direkte kjøp dvs. på festival, konferanse, utstilling kan du betale med alle kort-typer (iZettle) eller med Vipps. Vipps nummer er 540255.

 

 

 

MOMS
Alle bøkene er momsfrie. Merverdiavgiften på andre varer er 25% og er inkludert i prisen.

 

 

 

PORTO

Fast porto for pakker innland er kr 69,- og blir lagt til i kassen.

Det er selvfølgelig ingen porto på e-bøker.

 

 

LEVERING

ANDERSENS BOKHANDEL bruker Bring/Posten Norge til å sende fysiske varene til deg. Bestillinger blir sendt neste arbeidsdag. Leveringstiden er normalt 3-5 arbeidsdager. Forsendelsen må hentes i postkassen eller på ditt nærmeste postkontor/post i butikk. Beskjed om at pakken er til avhenting sendes på e-post og/eller på SMS.

Som regel sender vi fysiske varene kun innen Norge, inkludert Svalbard. Fraktgebyr er det samme for alle disse destinasjonene.

Hvis du ønsker deg levering til utlandet, ta gjerne kontakt med oss på telefon eller send oss en e-post: hei@andersensbokhandel.com. Til utlandet kommer ekstra porto i tillegg og, noen ganger, toll og/eller mva.

 

 

NEDLASTING AV E-BØKER

Du kan kjøpe, laste ned og lese e-bøker uansett hvor du er i verden.

Du kjøper e-bøker på den samme måten som fysiske varer. Når kjøpet er fullført mottar du en melding til epostadressen du oppgav ved betaling. Meldingen inneholder en link til å laste ned filene med e-boken din. E-boken kommer i ePub format.

For å få tilgang til e-boken din må du ha et leseprogram på telefon, nettbrett, lesebrett eller datamaskin. Programvaren er gratis og blir levert av enhetens produsent.

En e-bok er personlig og kan benyttes på maksimalt 5 ulike enheter. Det er en begrensning på maksimalt 5 nedlastinger og gyldighet på 1 år.
Ønsker du tilgang utover dette, bør du laste ned boken og lagre den lokalt på en enhet.

Når du laster ned en e-bok blir den knyttet til deg personlig og kan ikke angres/returneres. Defekte e-bøker blir naturligvis erstattet eller kreditert. Ta kontakt med oss på hei@andersensbokhandel.com.

E-bøkene er vernet etter lov om opphavsrett til åndsverk mv. (ÅNDSVERKLOVEN).
Uten uttrykkelig samtykke er eksemplarfremstilling, for eksempel ved ulovlig fildeling, og annen kopiering ikke tillatt med mindre det er hjemlet i lov. Utnyttelse i strid med lov eller avtale kan medføre erstatnings- og straffeansvar i henhold til ÅNDSVERKLOVEN.

 

 

PERSONOPPLYSNINGER
ANDERSENS BOKHANDEL er ansvarlig for personopplysningene du oppgir ved kjøp på www.andersensbokhandel.com.
Vi samler inn følgende opplysninger: navn, adresse, postnummer, poststed, e-postadresse og telefonnummer, ordrehistorie, ønskeliste, kryptert passord. Opplysningene er nødvendige for å kunne selge og sende varene til rett leveringsadresse, faktura til rette vedkommende, og for å kontakte deg hvis det skulle være behov for det. I forbindelse med salg av e-bøker er opplysningene beholdt for å beskytte opphavsrettene. Behandlingen skjer på grunnlag av kjøpsavtalen med deg.

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et grunnlag for slik utlevering for at ordren din blir utført. Vi benytter oss av følgende databehandlere for å fullføre bestillingen din:


WooCommerce – for drift av nettbutikken www.andersensbokhandel.com,
Epubeum – for kryptering og kopisperring av e-bøker,
ForlagssentralenAS, Bring – for utsendelse av varer du har bestilt på www.andersensbokhandel.com,
Klarna, PayPal og Vipps – for håndtering av betaling,
Fiken – for regnskapsføring.

 
 

Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det er nødvendig for det formål personopplysningene ble samlet inn for. De slettes så snart de rettslige forpliktelser er oppfylt, som f. eks. plikt til å føre regnskap. Regnskapsopplysninger beholdes etter til enhver tid gjeldende lovverk om regnskap, pr i dag 10 år.

Du har rett til å kreve innsyn, retting eller sletting av personopplysningene dine. Du kan også når som helst endre dine opplysninger ved å logge inn på din profil på www.andersensbokhandel.com. Mottar du nyhetsbrev, melder du deg av ved å følge linken nederst i hvert brev.

Mer om rettighetene dine finnes på Datatilsynets nettside www.datatilsynet.no

Hvis du har spørsmål om behandling av dine personopplysninger i ANDERSENS BOKHANDEL, ta kontakt med oss på hei@andersensbokhandel.com

 

 

ANGRERETT
Angrerettloven gir deg rett til å angre ditt kjøp av fysiske varer. Varene returneres uskadet sammen med utfylt retur/angrerettskjema (angreskjema i .pdf finnes HER) i posten 14 dager etter mottak til:

ANDERSENS BOKHANDEL
Georgernes Verft 12
5011 Bergen

For at angreretten skal kunne gjøres gjeldende, må produktet være sendt tilbake til oss i samme mengde og stand som du mottok den. Returforsendelse må betales av deg.
Vi er forpliktet til å betale tilbake til deg det du har betalt inkludert porto for forsendelsen til deg. Tilbakebetaling skal finne sted innen 14 dager etter at vi mottar produktet fra deg.

Angrer du kjøpet før vi leverer varen, er det bare å ta kontakt på e-post (hei@andersensbokhandel.com) eller telefon (0047 97922170) så snart som mulig, så annullerer vi bestillingen kostnadsfritt.
Kontakt oss før du returnerer en vare.

OBS! E-bøker er personlige og blir knyttet til ditt brukerkonto straks etter kjøp. Det er ikke angre- eller returrett på e-bøker eller bøker med personlig signatur.

 

Det er den næringsdrivende som har opplysningsplikt før avtaleinngåelse etter §8 første ledd.

Utdrag fra § 8.Opplysningsplikt før avtaleinngåelse:

«Før det blir inngått en avtale om fjernsalg eller avtale utenom faste forretningslokaler, skal den næringsdrivende på en klar og forståelig måte gi forbrukeren opplysninger om:

a) varenes eller tjenestenes viktigste egenskaper, i den utstrekning kommunikasjonsmåten og varene eller tjenestene er egnet til dette,

b) der dette er relevant, funksjonaliteten, herunder relevante tekniske beskyttelsestiltak, for digitalt innhold,

c) det digitale innholds evne til å virke sammen med maskinvare og programvare som den næringsdrivende kjenner til eller med rimelighet kan forventes å kjenne til,

d) den næringsdrivendes identitet, slik som foretaksnavn, geografisk adresse og eventuelt telefonnummer, telefaksnummer og elektronisk postadresse, samt identitet og geografisk adresse til næringsdrivende det opptres på vegne av og som forbrukeren kan rette eventuelle klager til,

e) den samlede prisen for varen eller tjenesten medregnet avgifter, eller, dersom varens eller tjenestens art gjør at prisen ikke med rimelighet kan forhåndsberegnes, metoden for beregning av prisen, samt eventuelle tilleggskostnader til frakt, levering, porto eller annet, eller, dersom disse ikke med rimelighet kan forhåndsberegnes, at slike tilleggskostnader kan forekomme. For avtaler uten tidsbegrensning og for abonnementsavtaler skal den samlede prisen omfatte de kostnadene per avregningsperiode, og ved betaling med fast beløp, også de samlede månedlige kostnadene, og om de samlede kostnadene ikke kan forhåndsberegnes, metoden for beregning av prisen,

f) kostnadene for bruk av fjernkommunikasjonsmiddelet, når disse ikke beregnes etter grunntakst,

g) ordningene for betaling, levering, oppfyllelse, leveringsfrist og hvordan den næringsdrivende håndterer reklamasjoner,

h) at det foreligger angrerett og standardisert skjema for bruk av angrerett (angreskjema), samt vilkårene, tidsfristene og fremgangsmåtene for å bruke angreretten jf. § 20 første og annet ledd,

i) at forbrukeren må bære kostnadene ved å returnere varene dersom angreretten brukes. Dersom varene etter sin natur normalt ikke kan returneres med post, skal kostnadene ved å returnere varene opplyses.»

Les mer på forbrukertilsynet sine nettsider. Lovene er tilgjengelig på www.lovdata.no.

Har du spørsmål om angrerettloven, forbrukerkjøpsloven eller andre regler som angår deg som forbruker, kan du kontakte Forbrukerrådet på tlf. 03737 eller les mer på www.forbrukerradet.no.

 

 

DEFEKT VARE
Er varen skadet, har feil eller mangler, erstatter vi selvfølgelig denne uten ekstra omkostninger for deg. Du må bare kontakte oss straks, sende pakken tilbake og betale returporto så leverer vi umiddelbart en ny og feilfri vare til deg. Varen sendes til: ANDERSENS BOKHANDEL, Georgernes Verft 12, 5011 Bergen. Vi krediterer returporto beløpet innen maks 14 dager etter at returen er mottatt.

 

REKLAMASJON
Avtalevilkår i standardkontrakter for forbrukerhandel på Internett.
REKLAMASJON – Forbrukerkjøpsloven av juni 2002 Nr. 24. Kap 6 § 27
Ǥ 27. Reklamasjon
Dersom det foreligger en mangel ved tingen, må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Denne fristen for å reklamere kan aldri være kortere enn to måneder fra det tidspunkt da forbrukeren oppdaget mangelen.
Reklamasjon må senest skje to år etter at forbrukeren overtok tingen. Dersom tingen eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, er fristen for å reklamere fem år. Dette gjelder ikke så langt selgeren ved garanti eller annen avtale har påtatt seg ansvar for mangler i lengre tid. Fristene etter første og annet punktum gjelder heller ikke dersom det foreligger en mangel etter § 15 annet ledd bokstav g.
Reklamasjon kan i stedet fremsettes overfor den som etter avtale med selgeren har påtatt seg å avhjelpe mangler.
Hvis forbrukeren ikke reklamerer i tide, tapes retten til å gjøre mangelen gjeldende. Dette gjelder ikke dersom selgeren har opptrådt grovt uaktsomt eller for øvrig i strid med redelighet og god tro. Retten til å gjøre mangelen gjeldende kan også tapes etter foreldelseslovens regler om foreldelse.
Endret ved lov 15. juni 2007 nr. 36.»

 

Vi følger Forbrukertvistutvalgets avgjørelser ved en eventuell tvist.